Puppy jachttraining
Als de pup met zo’n acht weken thuis hebt, heb je al bedacht hoe zijn opvoeding eruit komt te zien en waar je op puppycursus gaat. Het mooiste is, als je ook al bent gaan kijken hoe er getraind wordt en hoe er met de honden wordt omgegaan. Het moet bij je passen.

Het mooiste voor de drentsche patrijspup is, als hij samen met soortgenoten deelneemt aan de puppy jachttraining. Er wordt samen getraind aan de gehoorzaamheid, maar ook worden aan zowel baas als pup de grondbeginselen geleerd voor het apporteerwerk om tot een goede samenwerking te komen. Je bouwt een fijne band op met je hond en je wordt samen een team.

Wil je graag met je pup naar de puppy-jachttraining, dan kun je informeren bij de KNJV waar je terecht kunt.
De gegevens van de KNJV zijn:
Amsterdamseweg 16-4
3812 RS Amersfoort

T: 033-4619841

29 november 2014: eerste jachttraining met Guusje in het Roggebotsebos bij Roggebotsluis. Ze deed het buitengewoon knap!

 

Veldwerk
De Drentsche Patrijshond is een voorstaande jachthond, dit betekent dat hij het wild aanwijst, voorstaat, uitstoot en apporteert nadat het geschoten is. Een allround jachthond dus.
De drent jaagt met een hoge kophouding, zodat hij goed de geuren boven het gewas op kan snuiven. Wanneer hij verwaaing krijgt (het wild in de neus), staat hij stil, trekt aan om het wild vast te zetten en blijft bewegingloos staan totdat de voorjager bij hem is. Pas dan wordt het wild uitgestoten. Als je veldwerk met je hond wilt gaan doen, betekent dit dat je er heel veel tijd en kilometers in moet steken. Je kunt niet zomaar je hond in een veld loslaten waarvan je vermoedt dat er wild zit, omdat de eigenaar van het veld dat niet op prijs zal stellen.

Als je hond nog jong is en aan jeugdwedstrijden deelneemt, wordt gekeken naar de natuurlijke aanleg van de hond en hoe hij op de wind flankeert en goed loopt, als hij ouder wordt, wordt het allemaal strenger beoordeeld.

Via de rasvereniging word je geholpen om je weg hierin te vinden.

jachthond_2