Vacht
De Drent heeft een hele gemakkelijke vacht. Hoe vies hij ook is, als hij droog is, is zijn vacht weer mooi, je ziet alleen wél precies waar hij gelegen heeft. Alles is eruit gevallen, omdat hij een enkele vacht heeft, dus geen ondervacht. Eén keer in de week borstelen en de kam erdoor is voldoende.

Verzorging_1
 
Verzorging_2

Oren
Oren regelmatig controleren en schoonmaken. Bij oormijt de dierenarts raadplegen.

Ogen
Met een reinigingsdoekje ogen schoonmaken als het nodig is, van de binnen-ooghoek naar buiten. Honden hebben een vlies in het binnen-ooghoek zitten, het derde vlies genaamd, waar je anders het vuil onderschuift.

 

Het gebit
Regelmatig controleer ik het gebit, of het er nog goed uitziet. Als er tandplak ontstaat, is er ook vaak sprake van ontstoken tandvlees en daarmee ongewenste bacterieën. Ze hebben elke dag botten tot hun beschikking om het gebit schoon te houden.

Verzorging_3
 
Verzorging_4

Nagels
Deze slijten af door het lopen op een harde ondergrond. Loopt hij alleen op een zachte ondergrond dan groeien de nagels door, dan is het knippen geblazen.

Knippen
In principe hoeft er niet geknipt te worden aan de Drent, maar als de hond gesteriliseerd of gecastreerd is en veel lange beharing aan de staart krijgt en aan de voeten, zet ik er de schaar in om hem er weer netjes en verzorgd uit te laten zien. Ook lang haar aan het oor wordt eraf gehaald zodat je de vorm goed kunt zien.